Steg för Steg

 

 

Reinkarnation  Läs här...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YouTube  Google  Wikipedia

toppen på sidan


Reinkarnation är ett ämne som drar till sig stort intresse men som emellertid är svårt att studera på ett korrekt sätt. 1882 grundade forskare och medlemmar i andliga organisationer Sällskapet för övernaturlig forskning i London. Ett av dess främsta mål var att undersöka, publicera och beskriva de fenomen som utgjorde bevis för livet efter att ens fysiska kropp har dött.


Från 1882 till 1930 upptäckte franska och italienska medlemmar i sällskapet flera fall där människor mindes aktiviteter i sina tidigare liv. En del fall hade undersökts under långa perioder och var mycket övertygande. Den typ av metodik som användes för att få de här människorna att minnas sina tidigare liv följdes upp med ytterligare undersökningar av forskare som använde traditionella psykiatriska metoder.

En teknik som användes vid reinkarnationsforskning var terapi med hjälp av hypnos. En av de mest berömda forskarna inom övernaturliga fenomen i Frankrike, överste Albert de Rochas, var den förste som systematiskt använde terapi med hjälp av hypnos för att förmå försökspersonerna att minnas tidigare liv. Rochas upptäckte att även om försökspersonerna uttryckte ringa intresse för reinkarnation så kunde de ändå minnas aktiviteter från tidigare liv. Rochas sammanfattade sin forskning i en artikel som publicerades 1905.

1956 publicerades amatörhypnotisören Morey Bernsteins välkända bok om reinkarnation, ”The Search for Bridey Murphy”. I den här boken presenterade Bernstein ett av sina hypnosfall för sina läsare. Både läsare och forskare fascinerades av hans presentation av idéerna kring reinkarnation och av omfattningen av hypnotisk regressionsterapi som förekom i USA och i andra delar av världen.

Den stora efterfrågan och acceptansen för den här boken indikerade att reinkarnationsstudier hade funnit en legitim plats i den moderna västerländska vetenskapen och banat väg för ytterligare reinkarnationsforskning.

1960 publicerade Dr Ian Stevenson, berömd psykiater vid University of Virginia, en ögonöppnande och prisvinnande artikel, ”Bevis för minnen från tidigare liv”, i Journal of American Psychical Research. Den här artikeln betraktades som en introduktion till modern forskning om reinkarnation i västvärlden.

Läs hela artikeln här: http://www.epochtimes.se/articles/2010/05/20/19279.html

 

Ian Stevenson

Bridey Murphy

toppen på sidan


 

 

 
 
 
 
 
 
 
Friend Link:Yeezy 350 Boost V2,Adidas Yeezy 750 Boost,Adidas Zestra Chaussures,Nike Air Force 1 07,Air Force 1 Flyknit Chaussures,Air Force 1 Mid 07 Chaussures
Friend Link:Yeezy 350 Boost V2,Adidas Yeezy 750 Boost,Adidas Zestra Chaussures,Nike Air Force 1 07,Air Force 1 Flyknit Chaussures,Air Force 1 Mid 07 Chaussures