Steg för Steg

 

 

Dianetik, hur tanken påverkar kroppen  Läs här...

 

 

 

Dianetik på YouTube  Dianetik på Google   Dianetik.se  Wikipedia

toppen på sidan


Tanken med dianetik är att det finns ett så kallat reaktivt sinne. I detta sinne lagras disemotioner som rädsla, sorg, hat, vrede etc men även fysisk smärta och medvetslöshet.

Med hjälp av auditering kan dessa så kallade engram elimineras. I enkel dianetik-auditering gås incidenten igenom från början till slut. Sedan börjar man om igen och går igenom incidenten igen med syfte att få fram mer och mer detaljer.Detta upprepas några gånger och tillslut har incidenten as-is:ats (förkortning för as-it-is = "som det är") det vill säga den har upplevts precis som den är, varvid engrammet upphör att existera, och negativ, laddad energi frigörs.

Det finns teorier om att exempelvis manodepressivitet beror på ett engram som cykliskt restimuleras och som innehåller både någonting maniskt och något depressivt. Allting som finns i ett engram kan restimuleras, exempelvis fysisk smärta, men även ord eller meningar (till exempel: "Jag har ont", "Jag är glad" etcetera) kan restimulera individen på olika sätt. Det reaktiva sinnet ligger på en undermedveten nivå.

Begreppet Clear har allteftersom reducerats och idag är innebörden endast följande: "En individ som inte har något eget reaktivt sinne". En individ som är Clear kan alltså inte bli restimulerad av sitt eget reaktiva sinne, då det inte längre finns kvar.

Dianetik är en alternativmedicinsk behandlingsform inom scientologin grundad på L. Ron Hubbards idéer om konstitutionen av det mänskliga psyket. Ordet dianetik är bildat av de grekiska orden dia som betyder "genom" och nous som betyder "själ". Hubbard tyder det som "hur själen påverkar kroppen". Dianetiken har likheter med en slags formaliserad psykoanalys och hävdar sig kunna snabbt förbättra den behandlades förmåga att tänka intellektuellt, att prestera bättre i matematik, och att lösa konflikter med andra människor.

Dianetik används inom scientologin men tekniken går att använda utan att för den skull behöva engagera sig i scientologin.

Dianetik publicerades först som en artikel i tidningen Astounding Science Fiction i maj 1950. Efter många läsarbrev expanderades artikeln till boken Dianetics: The Modern Science of Mental Health (på svenska Dianetik: Den moderna vetenskapen om mental hälsa eller Dianetik: Hur tanken påverkar kroppen). Därefter har ytterligare böcker utgivits, såsom Dianetik: Utvecklandet av en vetenskap, Dianetik: Den ursprungliga avhandlingen, Självanalys. Den direkta uppföljaren till Dianetik: Den moderna vetenskapen om mental hälsa var Vetenskapen om överlevnad (Science of Survival).Dianetik (engelska:

 

Forskning/studier/artiklar:

Dianetic Therapy: An expremental evaluation  
test av i
ntellektuella, matematiska eller konfliktlösande förmåga, ej känslor

 

toppen på sidan


 

 
 
 
 
 
 
 
Friend Link:Nike Huarache Mens Shoes,Nike Air Jordan Sky High OG Shoes,Nike Air Max 1 Ultra SE Shoes,Nike Air Max 2016,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 Mid
Friend Link:Nike Huarache Mens Shoes,Nike Air Jordan Sky High OG Shoes,Nike Air Max 1 Ultra SE Shoes,Nike Air Max 2016,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 Mid